Termékeink

Kézműves termékeink

 

Saját készítésű füstölt termékek … én tudom, hogy mit eszem, és ÖN?

Kis kézműves feldolgozónkban a sertésekből a régi hagyományokat követve készítjük el a különféle gasztronómiai csodákat. Csodák ezek, hiszen a mai világban nagyon nehéz olyan ételhez jutni, ami ne a gyors előállításról, a mű anyagok és adalékok tömkelegéről szólna. Nos, nálunk ezt a csodát megtalálja. A régi idők ízvilága, a hagyományos bükkfával való füstölés, valamint a megfelelő idejű érlelés mindezen csodát segíti elő.

 

Saját készítésű kézműves termékeinknél nem kerül felhasználásra semmiféle tartósítószer, adalékanyag, ízfokozó, de még nitrit sem! Külön hangsúlyt fektetünk a kézzel pucolt fokhagymára valamint az adalékmentes sóra melynek kálium tartalma is elhanyagolható. Garantáljuk, hogy csakis magyar sertésből dolgozunk, melyek előélete is nyomon követhető és ellenőrizhető.

Kemencében sült ételek

  • Kemencés sütés csoportoknak: ezen ételeink készítésénél arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb alapanyagot magunk állítsuk elő. Családi programok, nagyobb baráti társaságok vendéglátását előzetes megbeszélést követően meg tudjuk oldani. A kemencés étel elkészítését minimum 10 főtől maximum 30 főig tudjuk vállalni.

 

  • Kemencés program: szezonálisan (tavasztól-őszig) meghirdetett kulináris programunkban 4 kemence vesz részt. Minden szombaton és vasárnap, ünnepnapon és hosszú hétvégén be van osztva 1 kemence, mely szeretettel várja a híres „Börzsönyi Lepénnyel” kedves vendégeit. Hogy mikor melyik kemencén van a sor azt a weboldalunkon a „programajánló” link alatt vagy a www.nagyborzsony.hu vagy a www.tenekht.hu oldalakon találják meg.

Kézműves borok

A 100 esztendőnél is idősebb borospincénkben a kézműves boraink kóstolására kerülhet sor. A pincelátogatás előzetes egyeztetést igényel!

Szezonális kézműves termékek

Szilvalekvár, bodzaszörp, lecsó, zakuszka.